Kuna keskkriminaalpolitsei pidas juba eile kinni kuus inimest ja täna veel neli, siis praeguseks on osad inimesed, kelle suhtes uurimistoimingud tehtud, juba vabastatud. Kellegi vahistamist prokuratuur ei taotle.

Teiste seas on kahtlustuse saanud ka endised kliendihaldurid Marko Teder, Mihhail Murnikov ja Erik Lidmets.

Ärilehe küsimusele, kas talle on esitatud kahtlustus, vastas Marko Teder, et ta ei kommenteeri mitte midagi ning ei kinnita väiteid. Murnikovi telefon on välja lülitatud.

Endised kolleegid Teder ja Murnikov omavad koos aga nüüd firmasid Nrd Assets OÜ ja Nrd Advisory OÜ, mille tegevusaladeks on investeerimine ning äri- ja juhtimisalane nõustamine. Nendega koos teevad äri veel kaks kahtlusalust Jevgeni Agnevštšikov ja Olga Tšetverikova.

Kolmapäeva õhtul kinnitas ka riigiprokuratuur, et nii Teder kui tema praegused äripartnerid ning endised kolleegid Danske pangast on kahtlustatavad rahapesus ning ühed vähemalt kümnest inimesest, kes mitteresidentide musta raha teenindamisega kriminaalset tulu teenisid.

Kogu kahtlustatavate nimekirja (vt allpool) esitamist põhjendas prokuratuur suure avaliku huviga. "Arvestades suurt avalikku huvi nimetatud kriminaalasja vastu ning vältimaks ekslikult valede inimeste süüdistamist ajakirjanduses, kinnitame kahtlustuse saanud isikute nimed."

Riigiprokuratuuri teatel on kahtlustuse saanud privaatpanganduse endised kliendihaldurid Jevgeni Agnevštšikov, Marko Teder, Mihhail Murnikov, Anna Kurilenko, Natalja Komarov, Olga Tšetverikova, Oksana Lindmets, Erik Lidmets, Elena Kornett ja Anna Kollo ning privaat- ja välispanganduse osakonna eksjuht Juri Kidjajev.

Lisaks kahtlustab prokuratuur nn Danske kriminaalasjas Anatoli Ivanovi altkäemaksu võtmisele kaasaitamises.

Erik Lidmets on varasemalt Postimehele kirjeldanud, kuidas käis suhtehalduri (ehk kliendihalduri) töö."Suhtehaldur on kõige madalamal tasemel töötav inimene, kes töötab otse kliendiga. Kogu raamistik luuakse talle ülevalt poolt. Meie tegevus oli suunatud juhtkonna poolt. Ka ülevalt poolt toodi suuri kliente," rääkis Lidmets toona.

Täna avalikustasid riigiprokuratuur ja keskkriminaalpolitsei, kuhu on jõutud aasta aega kestnud Danske panga rahapesu-uurimisega. Peaprokurör Lavly Perling ütles pressikonverentsil, et kinnipeetute-kahtlustatavate puhul on tegemist kliendihalduritega, kelle töö oli rahapesujuhtumeid just ära hoida.

Jevgeni Agnevštšikov
Mihhail Murnikov
Marko Teder