„Uudise kohaselt on Euroopa Kohus langetanud otsuse, mis justkui kohustaks edaspidi kindlustama kõikvõimalikke mootorsõidukeid, sh. neid, mida täna Eestis ei kindlustata. Kohtuotsuse põhisisu käsitles siiski peamiselt ja lahendas küsimuse liikluskindlustuse territoriaalset kehtivust, kuivõrd mitmetes liikmesriikides on liikluskindlustus kehtinud ajalooliselt vaid avalikult kasutatavatel teedel- Eestit kõnealune säte otseselt puuduta, kuivõrd meil kehtib liikluskindlustus pea kõikjal, kus sõidukeid tavapäraselt kasutatakse," rääkis Jesse.

Jesse sõnul sõnastab kohtuotsus paraku ka selle, et direktiivist tulenevalt peaks justkui kindlustama kõik iseliikuvad sõidukid. Kuigi sellise sõnastuse me sealt leiame, siis vaevalt, et kindlustuskohustus tulevikus kõigile liikurvahenditele laieneb ja piirdub endiselt vaid registreeritud sõidukitega ehk sõidukitega, mida tavapäraselt avalikel teedel kasutatakse.

„Elektritoolide, muruniidukite, puldiautode, iseliikuvate tolmuimejate ning teiste sarnaste liikurvahendite omanikud võivad magada üsna rahulikult ja olla veendunud, et politsei ei hakka ka edaspidi kindlustuskaitse kontrollimiseks haaranguid korraldama ja neilt ei nõuta ka oma „sõiduki" registreerimist. Meile teadaolevalt jagab sama arvamust ka Rahandusministeerium," sõnas Jesse.