Lõviosa sellest rahast, 9,7 miljonit läheb Eestil majandus- ja taristuministri Kristen Michali sõnul RB Ülemiste reisiterminali ja Tallinna Lennujaama ühendava trammiliini ehituseks.

Ülejäänud osa rahastusest on planeeritud mitmesuguste vajalike uuringute teostamiseks, seal hulgas raudtee ehitusliku kontseptsiooni loomiseks, ehituslogistika lahenduste välja töötamiseks, trammiliini Tallinna Vanasadamani pikendamise võimaluste analüüsiks, Pärnu kaubajaama võimaike lahenduste analüüsiks.

Rahastamislepete allkirjastamine on plaanitud toimuma tänavu sügisel, seejärel kantakse toetussummad rahastust üle osade kaupa vastavalt tehtavatele töödele. Koguprojekti peamine elluviija on ühisettevõte RB Rail AS ja Eestis Rail Baltic Estonia OÜ, Tehnilise Järelevalve Amet ja MKM.

Möödunud aastal esitasid kolm Balti riiki koos ühisettevõttega esimese neljapoolse taotluse kogumahuga 540 miljonit eurot, siis olid suurema rahastuse saajateks Eesti ja Läti, vastavalt 213 ja 291 miljonit eurot. Leedu osa oli esimeses taotlusvoorus väiksem, 28 miljonit eurot.