Ürituse korraldaja, EKRE juhatuse liige Urmas Espenbergi, sõnul on meeleavalduse eesmärk anda signaal, et Eesti, Läti ja Leedu valitsuste vahelise Rail Balticu arendamise kokkulepet ei saa olemasoleval kujul vastu võtta.

"Majanduskomisjon tegi kaks ettepanekut - valitsus esitab igal aastal majanduskomisjonile kogu projektiga seonduvast vahearuande ning riigieelarvele lisatakse Rail Balticu investeeringute planeerimise Eesti osa ehitamise tegevuskava. Kardetavasti need muudatusettepanekud läbi ei lähe," lisas Espenberg.

"Riigikogu on hetkel nagu kummitempel, kuhu söödetakse ette CEF 1, CEF 2 ja CEF 3 lepinguid ning öeldakse, et nüüd hääletage. Samas tasuvusuuringud, mille põhjal ennustatakse Rail Balticule miljonites eurodes kasumeid, põhinevad 90ndate normidel. Sellisel kujul ei tohi Rail Balticu lepet vastu võtta. Vähemalt pakutud muudatused tuleb sisse panna," lisas ta.

Espenbergi sõnul on tema küll korraldaja, kuid meeleavaldusel osalevad ka teised erakonnad, huvigrupid ja MTÜ Avalikult Rail Balticust. "Kõik, kes Rail Balticu leppe vastu seisavad, on oodatud," ütles ta.