Rain Lõhmus, mida aasta edasi, seda rohkem on LHV pank panganduses pildil. Kas piisab tühimike täitmisest, mida Skandinaavia pangad jätavad, või käib turu pärast võitlus?

Seda ei ole, et siinsel pangandusturul oleks suuri katmata alasid, kus ükski pank ei tegutse. Meie lähtume sellest, et heale tegijale on alati ruumi. Kliente massidena ei tule, aga neid lisandub pidevalt ja pank kasvab. Asi edeneb plaanipäraselt, natuke pareminigi, kui oleme kavandanud. Ühtegi suuremat üllatust pole olnud. Siin on nüüd filosoofilise küsimuse koht: kus on inimese või organisatsiooni suutlikkuse piir, kas seal, kuhu ta suudab mõelda, või suudaks ta ka rohkemat?

Kümme või vähemgi aastat tagasi keegi isegi ei mõelnud, et siia tasub Skandinaavia pankade kõrvale veel mõni pank teha. Mis on muutunud, et enam nõnda ei arvata?

See suhtumine ei ole praegu ka kadunud. Näiteks möödunud aasta kevadel pakkusime siinsetele ettevõtjatele panga allutatud võlakirju. See on laen, mis läheb kirja panga omakapitali osana. Ühest küljest oli suhtumine positiivne: võlakirjade tootlus on hea ja kindlasti maksate selle raha ka tagasi. Teisalt tunnistas mõni ettevõtja, et ei saa aru, kuidas me kavatseme konkurentidest jagu saada.