Ostjaks on BaltCap Private Equity Fund II (BPEF II) valdusfirma. Tehingu hinda osapooled ei avalda.

BaltCap teatas mai lõpus, et omandab 72% osaluse Qvalitases. Ülejäänud 28% kuulub ettevõtte juhtkonnale. Valdusfirma investoriks on lisaks fondile Unimed Grupi juhatuse esimees Erki Mölder.

„Oleme Qvalitase arendamise ja saavutatud edulooga väga rahul. Nüüd on müüdud kogu Livonia Partners'i varasem portfell ning me saame täielikult keskenduda uue fondi investeerimisele," ütles Livonia asutajaliige, Leedu päritolu Mindaugas Utkevičius. „Kogu meie varasem tegevus aitas Livonia Partners fondile luua eduka investeerimisajaloo ning tuua kokku tugev meeskond. Meile teadaolevat oleme ainukene fond, millel on õnnestunud edukalt ja täielikult väljuda kõikidest tehtud investeeringutest."

Utkevičius ja Livonia Partnersi teine kaasasutaja, Rain Lõhmus, alustasid 15 miljoni euro ulatuses erakapitaliinvesteeringutega 2005. aastal, keskendudes eelkõige Balti riikides äriteenuseid pakkuvatele ettevõtetele. 2009. aastal investeeriti tollal raskustes olnud Eesti töötervishoiuettevõttesse Karell Arstikeskus OÜ. Läbi kahe ühinemise ja ettevõtte brändi ümberkujundamise loodi ettevõte Qvalitas, millest on tänaseks saanud enda valdkonna vaieldamatu turuliider. Utkevičius rõhutas, et ettevõtte juhtkond väärib koostöö vältel tehtud jõupingutuste eest suurt kiitust.

„Koostööd hakkasime Mindaugasega tegema 2009. aastal ning läbi aastate oli see väga edukas. Olen tänulik kõige eest, mida tema ja ta meeskond on meie ettevõtte arendamise heaks teinud," ütles Qvalitase peadirektor ja suuraktsionär Tõnu Velt.

Qvalitas oli üks neljast varasemasse portfelli kuulunud investeeringust. Portfellis oli ka käesoleva aasta märtsis USA börsiettevõttele Iron Mountain müüdud arhiivindusettevõte Arhiivikeskus. Ülejäänud kaks investeeringut: Leedu tuulepark Veju Spektras ja piletimüügiettevõte Piletilevi müüdi edukalt vastavalt 2011. ja 2013. aastal.

„Ehkki Qvalitase investeering oli fondi teiste investeeringutega võrreldes väiksem, olime veendunud ettevõtte strateegias ning see andis suurepärase tulemuse" ütles Utkevičius.

Livonia Partners fond plaanib üle Baltikumi investeerida 70 miljonit eurot. Fondi strateegiaks on investeerida keskmise suurusega Baltikumi ettevõtetesse, mis tegelevad peamiselt äriteenuste, tootmise, tehnoloogia, ja tervishoiu valdkondades. Fond tegi oma esimese investeeringu käesoleva aasta veebruaris, mil omandati enamusosalus Eesti sauna- ja termotöödeldud puittoodete ettevõttes Ha Serv.