Vare selgitas, et mõned aastat tagasi toimus gaasiturul suuri muutusi, Euroopasse hakati tooma odavamat vedelgaasi, see samm lõi hinnad alla. Nendes riikidel, kus oli võimalik osta odavamat vedeldatud gaasi, tuli Gazpromil oma hindu langetada.

Vare märkis, et need riigid, kes on Gazpromist 100% sõltuvad, nagu Eesti, maksavad ka teste riikide gaasihinna vahe kinni. Vare märkis, et see on asi, millega tuleb praegu lihtsalt leppida.

Eesti valitsuses on küpsenud plaan gaasitorustikud müügiettevõttest eraldada. Selle sammuga loodetakse Gazpromi monopol lõpetada. Vare sõnul pole lootust, et siis gaas odavamaks läheks, sest alternatiivset gaasi Gazpromi omale lihtsalt ei ole.

Gaasitrassi eraldamisel müügiettevõttest oleks tema hinnangul mõte ainult siis, kui oleks olemas alternatiivne tarneallikas.

Vare lisas, et kui gaasitrassid eraldatakse, võib see hoopis Gazpromi vihastada ja veelgi hindu tõsta.

Venemaa ajaleht Kommersant kirjutas, et samal ajal kui Euroopa riigid maksid Gazpromile esimeses kvartalis gaasi eest 265–270 dollarit tuhande kuupmeetri eest, siis nii Eesti kui ka teised Balti riigid 318,2 dollarit.