„Ei oska midagi selle kohta veel öelda. Just leppisin kokku, et järgmise nädala esmaspäeval toimub nõukogu koosolek – eks me siis arutame,“ ütles Vare.

Vare tunnistas, et Asmanni avaldus tuli talle üllatusena. „Ma ei ole ise saanud veel Ahti Asmanniga rääkida,“ ütles Vare, kes ise osaleb hetkel konverentsil "Rail Baltic - arengu vedur".

Vare ütles, et tema andmetel oli Asmannil Eesti Raudtee nõukogu eelmise koosseisuga kokkulepe, et ta võib ettevõtte kütusekaarti ka isiklikuks tarbeks kasutada, mida kinnitas ka nõukogu praegune liige Urmas Sõõrumaa.

„Paraku oli see kirjalikult vormistamata. Kui üheselt mõistetavat kindlat korda ei tee, tekib võimalus erinevateks tõlgendusteks ja sellest jamad peale hakkavadki. Oli kokkulepe, ei olnud kokkulepet – aga kuna see ei realiseerunud konkreetses vormis, siis nüüd ongi probleem käes,“ rääkis Vare.

Eesti Raudtee nõukogu peab esmaspäeval otsustama, kas rahuldata Ahti Asmanni avaldus või mitte.
AS Eesti Raudtee juhatuse esimees Ahti Asmann esitas täna ettevõtte nõukogule avalduse enda tagasi kutsumiseks AS Eesti Raudtee juhatuse esimehe ametikohalt.

„Olen teinud seoses avalikkuses küsimusi tekitanud kütusekaardi kasutamisega nõukogule ettepaneku mind ametis vabastada,“ kommenteeris Ahti Asmann oma otsust. „Minu jaoks on tähtis, et raudteel algatatud muudatused saaksid edukalt lõpule viidud ja ma ei soovi, et minu isiku ümber tekkinud meediakära seda takistaks,“ teatas Asmann.