Uuringust tuleb muuhulgas välja, et 7% 2269 küsitletust on käinud 2016. aastal spetsiaalselt selleks Lätis, et osta alkoholi. Lisaks ostis 16% küsitletutest alkoholi kaasa läbisõidul.

Kusjuures kogused on väga korralikud. Transpordiks on vaja korralikku autot. Vaadake neid järgmisest graafikust:

10% alkoholi ostjatest käis Lätis kuus või enam korda, 9% 4-5 korda. Kõige enam ehk 49% oli neid, kes käisid ostmas korra.

Küsimusele, mis eesmärgil osteti Lätist alkoholi, vastas 76%, et seda osteti vaid enda tarbeks. 36% ostis ka kingituseks sõpradele, kuid siin ei ole teada, kas kingituse eest võeti vastu ka raha. 17% tunnistasid, et ka sõbrad palusid neil endale alkoholi tuua. Üks protsent oli väga ausaid inimesi, kes ütlesid, et ostsid jooki ka edasimüümise eesmärgil.

Kui palju kulus ostu peale raha? Enamasti kuni 50 eurot, kuid 20 protsendil kulus 51-100 eurot. 3% oli selliseid, kes panid magama üle 500 euro.

Kaval on alkoretke käigus vaadata ringi ka teistes kauplustes ja võtta ka kütust. 23% vastanutest piirdus siiski vaid alkoholiga. 51% ostis kaasa ka toiduaineid. 24% tankis kütust ja 18% ostsid tubakatooteid.

Lätis on populaarne käia ka ehituskaupade järel. Neid ostsid lisaks alkoholile 17% vastanutest. Kusjuures nendest, kes läksid spetsiaalselt alkoholi ostma, ostsid 18% ka ehituskaupu, 32% kütust, 45% toiduaineid ja 26% tubakatooteid.

Konjunktuuriinsituut kaardistas ka keskmise Lätis ostmas käiva eestimaalase profiili. Ta on 30-49-aastane eestlasest mees, kel on kõrgem sissetulek ja elukoht Lõuna-Eestis.