Volikogu määruse kohaselt on kassatagavara suuruseks sel aastal 70 000 krooni, jaotamisele mittekuuluva jäägi suurus on miljon krooni. Reserfondi suurus on 2 038 000 krooni, teatas Rakvere linnavalitsuse pressiteenistus.

Möödunud aasta kinnitatud eelarve maht oli 153,3 miljonit krooni, mis suurenes eelarve täpsustamise käigus aasta jooksul 181,7 miljoni kroonini.

Suurim tulualikas tänavuses Rakvere linnaeearves on tavakohaselt üksikisiku tulumaks, mille laekumiseks prognoositakse 96,5 miljonit krooni ehk üle 20 miljoni krooni rohkem kui nägi ette 2006. aasta kinnitatud eelarve.

Suurim kuluartikkel on haridus, mis moodustab üle poole kogu eelarvest - 54%. Abilinnapea Rannar Vassiljevi sõnul suurenes selle valdkonna kulude osatähtsus võrreldes möödunud aastaga kõige enam. Olulisemad investeeringud on Rakvere gümnaasiumi hoonete rekonstrueerimis- ja juurdeehitustööd ning Rakvere reaalgümnaasiumi staadioni rekonstrueerimine, kuhu rajatakse kunstmurukattega jalgpalliväljak. Samuti on kavas lasteaedade Triin ja Kungla katuste remont ning Rakvere linna algkooli ja Rakvere põhikooli söögisaalide ehitus.

Sõiduteede ehituse, korrashoiu ja remondi tarvis investeeritakse 8,8 miljonit krooni. Kõige rahamahukamad neist on Kungla tänava asfaltkatte remont ning Niine tänava profiiliparandus ja pindamine.