?Rakvere Lihakombinaadi möödunud aasta majandustulemused olid väga head tänu ettevõtte efektiivsuse ja müügimahtude kasvule,? ütles AS-i Rakvere Lihakombinaat juhatuse esimees Olle Horm. ?Kõigil kolmel turul ? Eestis, Lätis ja Leedus ? kindlustasime oma turupositsioone ja tugevdasime neid. Rakvere Lihakombinaadi edu on taganud pidev tootearendus ning sortimendi uuendamine.?

Rakvere Lihakombinaadi finantsjuht Siim Kallast rääkis, et 2005. aastal kasvas Rakvere Lihakombinaadi eksport 11,5% ehk 11 600 tonnini. Eesti turul oli käive 940 miljonit, Lätis 307 miljonit, Leedus 175 miljonit krooni ning muu eksport moodustas 60 miljonit krooni.

Rakvere Lihakombinaadi turundusdirektor Anne Mere sõnas, et möödunud aastal liha ja lihatoodete tarbimine Baltimaades kasvas. ?Tarbimise kasvu põhjustas sealiha tarbimise suurenemine, mis moodustas ligikaudu poole kogu tarbitavast lihast,? selgitas Anne Mere. ?Üha kiireneva elutempo tõttu kasvab hoogsalt valmispakendatud ja tarbimiseks mugavamaks tehtud viilutatud, küpsetatud ning valmismarinaadis toodete müük.?

Rakvere Lihakombinaat ekspordib oma toodangut Saksamaale, Poola, Taani, Rootsi, Soome, Moldaaviasse, Kreekasse, Itaaliasse, Valgevenesse, Venemaale, Lätti, Leetu, Ukrainasse.

Lisaks emaettevõttele AS Rakvere Lihakombinaat kuuluvad Baltimaade suurimasse lihatööstuskontserni veel AS Ekseko, Rigas Miesnieks Lätis ja Klaipedos Maisto Mesos Produktai Leedus.