?Lihatoodete populaarsuse kasv tarbijate seas suurendas kontserni toodete müügimahte kõigis Balti riikides,? rääkis AS-i Rakvere Lihakombinaat juhatuse esimees Olle Horm. ?Käesolev aasta on olnud edukas kõigi kontserni ettevõtete jaoks. Eestis on Rakvere Lihakombinaat müünud möödunud aasta sama ajaga võrreldes 18% enam värsket liha ja 9% enam lihatooteid. Oluliselt aitas kasvule kaasa väga edukas suvi, mil grill-lihade müük kasvas möödunud aasta sama ajaga võrreldes koguni 38%.?

Kontserni 9 kuu netokasum oli 90,9 miljonit krooni (2004. aastal 74,6 miljonit krooni). ?Põhitooraine - sealiha - hind on jäänud möödunud aastaga võrreldes samale tasemele. Veiseliha hind on olnud hooajati kõikuv, kuid praegu on see ligi kaks korda kõrgem kui möödunud aastal. Kulude kasvus andsid kõige enam tooni keskkonnaga seotud kulud, nt jäätmekäitlus- ja saastetasud. Esimese 9 kuuga investeerisime 95,9 miljonit krooni ehk siis teenitav kasum investeeritakse tagasi ettevõtte arendamisse?.

?Käibekasvule aitas kaasa sisenemine uutele turgudele, näiteks taastasime septembris ekspordi Ukrainasse,? ütles AS Rakvere Lihakombinaadi turundusdirektor Anne Mere. ?Rakvere Lihakombinaat ekspordib 30% toodangust, ettevõtte 9 kuu ekspordimaht oli 8 500 tonni. Peamised eksportturud on Läti ja Leedu. Ekseko kvaliteetne sealiha on müügil peaaegu kogu Euroopa Liidus.?

Anne Mere sõnas, et väga kiiresti on kasvanud Rakvere Lihakombinaadi tütarfirma Rigas Miesnieks, mille käive kasvas möödunud aasta sama ajaga võrreldes 28%. ?Rigas Miesnieksi edu taga on tooteportfelli täiustamine ning kaubamärgi uuendamine,? lisas Anne Mere. ?Analoogselt Rakverega läks suvine grilltoodete müük ka Lätis väga hästi, šašlõkke müüdi koguni 2 korda rohkem kui 2004. aasta suvel.?