?Müügimahtude tõus, parem planeerimine ja tulemuslikkus ning erakorraliste kulude puudumine lubasid esimeses kvartalis kõigil grupi ettevõtetel kasumlikult tegutseda. Märgatav kasumlikkuse tõus toimus meie Läti ja Leedu tütarettevõtetes,? ütles ASi Rakvere Lihakombinaat juhatuse esimees Olle Horm. ?Käibekasvu mootoriks oli eelkõige eratarbimise tõus, mida kinnitab jaemüügimahtude kasv kõigis Balti riikides, eriti just Eestis ja Lätis. Samuti suurenes eksport väljapoole Balti riike.?

Olle Hormi sõnul püsisid ettevõtte põhitooraine, sea- ja veiseliha hinnad aasta esimese kolme kuu jooksul ligilähedasel tasemel mullu sama perioodiga võrreldes.

?Meie tegevust mõjutab üha enam jaekaubanduse üha kiirenev konsolideerumine kõigis Baltimaades ? ketikaupluste osakaal ettevõtte käibes kasvab pidevalt,? lausus ASi Rakvere Lihakombinaat turundusdirektor Anne Mere. ?Tarbimises on kõigis Balti riikides täheldatav suund kallima hinnatasemega toodete eelistamisele, enim on kasvanud just värske liha ja suitsulihatoodete müük ning langenud keeduvorsti müük. Üha enam valib tarbija väikepakendis kindlakaalulise toote.?

Rakvere Lihakombinaadi kolme kuu käive oli 365,6 miljonit krooni, mis on 12,2% enam kui mullune vastav näitaja 325,8 miljonit krooni. Kontserni puhaskasum oli 26,7 miljonit krooni ehk 56% rohkem kui mullune vastav näitaja 17,1 miljonit krooni. Müügimaht Baltimaades koos kaasneva toodanguga oli 11 600 tonni, kasvades eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 5%.

Rakvere Lihakombinaat ekspordib oma toodangut Saksamaale, Poola, Taani, Rootsi, Soome, Moldaaviasse, Kreekasse, Itaaliasse, Valgevenesse, Venemaale, Lätti, Leetu, Ukrainasse.