Sisejuurdlus kestab mõned nädalad. Osa HKScan Baltikumi juhtkonnast on selguse saamiseni vabastatud oma töökohustustest. Kontserni turundusjuht Anne Mere vastutab ajutiselt HKScan Baltikumi tegevuste eest, alludes HKScan Oyi tegevjuht Jari Latvanenile.

Teet Soorm kinnitas Ärilehele, et vabastatud on kõik kolm HKScan Estonia (mis on ühtlasi ka Baltikumi) juhtkonna kõik kolm liiget- lisaks temale ka äridirektor Margus Venelaine ja tootmisdirektor Meelis Pihlak.

Anne Mere on töötanud HKScan'is 13 aastat, olles muuhulgas olnud HKScan Soome ja Baltikumi jaemüügi eest vastutav ning AS Rakvere Lihakombinaat (alates 2014 AS HKScan Estonia) tegevjuht.

"Me peame oluliseks, et HKScanis peetaks alati kinni hea juhtimise tavast ja ettevõtte tegevusjuhistest. Selle kindlustamiseks oleme alustanud sisejuurdlusega," ütles tegevjuht Latvanen.

"Äritegevuse jätkumine tagatakse kogenud asendusmeeskonna abil ja sisejuurdlus ei mõjuta meie igapäevast toimimist. Me kõik loodame, et saame võimalikult kiiresti tagasi tavpärasesse töökorraldusse," lisas Latvanen.

1. novembril vahetas HKScan välja kontserni Soome ja Baltikumi jaeäri juhi Samuli Eskola Jyrki Karlssoni vastu. Jari Latvanen asus HKScani kontserni tegevjuhina ametisse 31. oktoobril 2016.

HKScanile kuuluvad Eestis kaubamärgid Rakvere ja Tallegg, Lätis Rigas Miesnieks ja Leedus Klaipedos Maistas. Kogu HKScan kontserni netokäive 2015. aastal oli 1,9 miljardit eurot ja kontsernis töötab ligikaudu 7 400 töötajat.