"Hetkel ei ole mingeid arenguid toimunud. HKScan Estonia ei ole uut pakkumist teinud. Toimub paigalseis," ütles Arhangelski. Hetkel osaleb streigis 21 lihakombinaadi töötajat, kui kaua võib streik veel kesta, ei osanud Arhangelski öelda. „Märtsi lõpuni oleme valmis meelt avaldama, vaatame siis edasi, kas juhtkonna poolt tuleb pakkumisi või mitte."

HKScan Estonia juhatuse esimees Anne Mere ütles, et läbirääkimised tööandja ja 25 töötaja esindajate vahel kestsid eelmisel aastal oktoobrist kuni detsembri keskpaigani ning lõppesid ootamatult töötajate esindajate otsusega. "Praegu töötame kogu ettevõtte palgasüsteemi uuendamisega, mille alusel teeme palgaotsuseid ametikohtade lõikes," ütles ta.

Rakvere lihatööstus töötab tema sõnul tavapäraselt. "Tapamahud on olnud täisvõimsusel vastavalt plaanidele ning ülejäänud lihatööstus k.a. tarned klientidele on jätkunud tavapäraselt," ütles Mere.

"Kuu aja jooksul oleme korduvalt streikivate töötajatega rääkimas käinud ja nende muresid kuulanud ning olukorda arutanud, samuti oleme väljendanud, et kõik töötajad on ikka tööle tagasi oodatud," sõnas ta.

6. veebruaril, kell 7.30 algas Rakvere lihatööstuse tapamaja töötajate tähtajatu streik. AS-ile HKScan Estonia saadetud streigiteate järgi nõuavad Rakvere lihakombinaadi töötajad tapamaja töötajate põhipalga tõstmist 16% võrra alates 1. veebruarist ja 16% lisamist 1. juulist. Veel nõutakse, et tulemuspalga arvestamist ei muudeta. „Kahekordne 16% tõus võib kõlada rahvale suurelt, kuid tunnipalgale tähendaks see 1,30 või 1,40 eurost lisa,” selgitas lihakombinaadi ametiühingu usaldusisik Andrus Saaremägi.