„Erinevad Aafrikamaad on meile atraktiivsed eelkõige lihade kõrvalproduktide turustamiseks,” rääkis Rakvere lihakombinaadi juhatuse esimees Olle Horm.

„Tootmismahtude suurenedes tekib kohe ka vajadus lihade kõrvalproduktide müügi järele. Baltikumis ja ka Euroopa Liidus on turg kõrvalproduktide jaoks väike – neid ostetakse vähe ning sellepärast olemegi sõlminud kontakte eksootilisemate maadega,” lisas ta.

Rakvere lihakombinaadi ostujuhi Indrek Lekko sõnul ekspordib kogu Euroopa Liit seajalgu liidust väljapoole, sest eurooplased on harjunud kvaliteetsema – värske ja pehme lihaga.

„Tulevikus püüame lisaks Aafrikale ka Aasia maadesse sea tagajalgu eksportida. Näiteks kuulub meie tulevikuplaanidesse koostöö Lõuna-Koreaga, kus on hinnad isegi kuni 3 korda paremad. Selle eesmärgi teostumine sõltub hetkel peamiselt veterinaar- ja toiduametist. Enne lastide saatmisi tuleb hankida riiklikud tunnustused ekspordi alustamiseks uute maadega,” selgitas Indrek Lekko.

Hetkel ekspordib Rakvere lihakombinaat oma tooteid Lätti, Leetu, Rootsi, Ukrainasse, Taani, Kreekasse, Poolasse, Austriasse, Moldaaviasse ja Angolasse.