?Rakvere Lihakombinaat on esimene Eesti ettevõte, kes nii suures ulatuses meile abi pakkus,? ütles Loomade Hoiupaiga juhatuse liige Jaanika Holsting.? Omavalitsus on eraldanud meile raha kahenädalaseks koerte ülalpidamiseks ja söötmiseks, seejärel peame neile uued kodud leidma. Erinevate annetuste abiga saame seda perioodi vajadusel pikendada, mistõttu kavandame Rakvere Lihakombinaadiga pikaajalist koostööd.?

Jaanika Holstingi sõnul on sea tagajalad koertele magustoiduks. ?Tagajalad pakuvad koertele ajaviidet ja närimist, millest neil on varjupaigas suur puudus,? selgitas Jaanika Holsting. ?50 koeraga tegeleb meil 4 talitajat ja kahjuks ei jää neil töö kõrvalt piisavalt aega koertega mängimiseks ja jalutamiseks. Peale tänast ametlikku avamist saavad koerad siiski mõnevõrra tähelepanu juurde, kuna siis hakkavad koertega tegelema ka vabatahtlikud.?

Rakvere Lihakombinaadi juhatuse esimees Olle Horm märkis, et kuna Rakvere Lihakombinaat toodab lemmikloomatoitu, siis peame oluliseks hüljatud või kaotsiläinud koduloomi aidata. Tahame muuta nende varjupaigas oleku aja natuke paremaks, neid hea kõhutäiega hellitades.?

?Esimese koguse saatsime varjupaika eile, edaspidised kogused ja varustamise intervall sõltub varjupaiga asukate vajadustest,? rääkis Rakvere Lihakombinaadi kommunikatsioonijuht Merje Vari.

MTÜ Loomade Hoiupaik (www.loomadehoiupaik.ee) asub Tallinnas, Viljandi mnt 24d ja on rajatud aktsiaselts Tero poolt. Uus hoone mahutab 50 koera ja 80 kassi. Täna toimub Loomade Hoiupaiga ametlik avamine. Hoiupaik tegeleb kodutute koerte ja kassidega Tallinnas ja selle lähiümbruses. Loomadele peab teenuse pakkuja uue kodu leidma 14 päeva jooksul. Hulkuvatest või kaduma läinud koertest ja kassidest saab teatada ööpäevaringselt telefonile: 6 35 24 07.