„Rakvere on olnud aastaid Eesti veretoodete turuliider,” märkis ASi Rakvere Lihakombinaat juhatuse esimees Olle Horm. „Verivorsti ja teiste veretoodete söömise kõrghooaeg on traditsiooniliselt jõulude ajal, kui Eestis süüakse ära enam kui pool aastasest kogusest. Lisaks veretoodetele toob Rakvere turule mitmeid talvelihasid – jõulupraad on eestimaalase jõululaua peaaegu et kohustuslik koostisosa.”

Rakvere Lihakombinaadi turundusdirektor Anne Mere ütles, et Rakvere talvesortimendis on ühtekokku 8 erinevat verivorsti, millest kaks on uued tooted Krativorstike ja Ahjuõuna verivorst. „Lisaks pakub Rakvere tanguvorsti ja kaht verikäkki,” sõnas Anne Mere. „Rakvere toodete kõrge kvaliteedi tagab kodumaine tooraine ja toiduveri, Rakvere verivorstid on kõik naturaalses sooles. Traditsiooniline Eesti tanguvorst on mõeldud neile, kes soovivad veretoodetele vaheldust või kes veretooteid üldse ei armasta.”

„Verivorsti populaarsuse juured on tema 5000-aastases ajaloos,” selgitas Rakvere Lihakombinaadi lihatoodete juht Gunnar Obolenski. „Verivorsti sünnimaa on Kreeka. Eestisse jõudis verivorst 19. sajandi lõpul. Enne seda sõid eestlased tanguvorsti, mis on koostiselt sarnane, kuid ilma vereta. Eesti taludes tehti verivorsti ka seetõttu, et see võimaldas ära kasutada kõrvalsaadused – vere, sooled, kamara. Kaasaegses verivorstis kasutatakse väga erinevaid täiendavad tooraineid nagu õun, ploom, brändi, manna, rosin, spinat jne, mis kombineerides annavad iga kord uue toote. Näiteks Rakvere uues Ahjuõuna verivorstis on 11% koostisest kuivatatud õun.”

Rakvere Lihakombinaadi käesoleva talvehooaja senised populaarsemad tooted on Rakvere verivorst, Rakvere verivorst suitsulihaga, verikäkk ja Pühade verivorst peekoniga.

Rakvere Lihakombinaat toob turule 4 uut talveliha, milleks on Talumehe rulaad, Krõbe ahjukael, Vanaema ahjurull ja Õuntega täidetud kalkunipraad. Rakvere Lihakombinaat ootab talvelihade müügikasvuks võrreldes möödunud aastaga 60%.

AS Rakvere Lihakombinaat on Eesti suurim toiduainetööstuse ettevõte. Lisaks emaettevõttele AS Rakvere Lihakombinaat kuuluvad Baltimaade suurimasse lihatööstuskontserni veel AS Ekseko, Rigas Miesnieks Lätis ja Klaipedos Maisto Mesos Produktai Leedus. Rakvere Lihakombinaat toodab erinevaid lihatooteid – keeduvorstid, viinerid, sardellid, grillvorstid jne. Tooraineks kasutab ettevõte sea-, veise- ja linnuliha. Rakvere Lihakombinaadi grupi 2005. aasta käive oli 1,48 miljardit krooni ning kasum 127,3 miljonit krooni. Ettevõttes töötab 1217 inimest.