„Juunikuu läks Rakvere Lihakombinaadil väga hästi, saavutasime Eestis oma ajaloo parima müügitulemuse,” ütles ASi Rakvere Lihakombinaat juhatuse esimees Olle Horm. „Jätkuvalt kasvab marinaadis lihade tarbimine – nende toodete osas oleme kahe aasta jooksul müüke kasvatanud 2,4 korda,” ütles Horm.

Juunikuus müüs Rakvere Lihakombinaat 523 tonni suvetooteid, sellest 343 tonni marinaadis lihasid ja 180 tonni grillvorste. Marinaadis lihade müügikasv oli juunis 68% ja grillvorstide müügikasv 14%.

Olle Hormi sõnul on kogu suvelihade sortimendist suurima müügimahuga toodeteks šašlõkid. „Juunis müüsime kokku pea 220 tonni šašlõkke, mis on 70% rohkem kui mullu samal ajal. Kõige enam osteti Keefirimarinaadis šašlõkki – tegemist on „Parim Lihatoode 2006” auhinna võitnud tootega. Tarbijaeelistuselt järgnesid Perešašlõkk ja Kodune šašlõkk,” ütles Horm.

Rakvere Lihakombinaadi marinaadis ribidest oli menukas nii traditsiooniline Rakvere ribi kui ka uus magus-hapukas American ribi. Marinaadis lihade enimmüüdud toodete seas on ka uudistooted Jahimehe grillliha ja American grillliha.

„Tarbijad eelistavad järjest rohkem mugavust ning sellest tulenevalt kasvas grillvorstide müügis pakendatud vorsti osakaal,” rääkis ASi Rakvere Lihakombinaat turundusdirektor Anne Mere. „Pakendatud kaup müüb eriti hästi just suurtes hüper- ja supermarketites, kus on palju ostjaid ja pikad järjekorrad,” selgitas Mere.

„Grillvorstidest olid juunikuus absoluutsed hitid sellel aastal olulise uuenduskuuri läbinud naturaalsooles (lamba- ja seasooles) vorstid, mille müügimaht oli üle 2,5 korra suurem kui eelmise aasta samal ajal. Eriti menukas oli peenike lambasooles šašlõkivorst, mida müüsime juunis pea 40 tonni”.

AS Rakvere Lihakombinaat on Eesti suurim toiduainetööstuse ettevõte.