Rakvere Lihakombinaadi soetatud uus viilutamisliin võimaldab sinke-vorste toota nii tavalise kui ka õhulise viiluna. Muutunud on ka pakend. Kui varem oli toode vaakumpakendis, siis nüüd on viilud gaaspakendis.

Uuenenud tootevalikus on nii sinke kui ka suitsuvorste. Täiesti uued tooted on Saksa keedusink, keedusink veiselihast, suitsutatud sea välisfilee, õhuline suitsusink ja õhuline sealihasink.

Kerge Viru sink ja õhuline delikatess-kalkunisink, mis on valmistatud kalkuni rinnafileest, on antud valikus väiksema kalorisisaldusega ja peaks seetõttu sobima kaalu jälgivatele inimestele. Tavalised viilusingid on müügil 150-grammistes pakendites.

“Uudisena tõime turule “Gurmaani valiku” märki kandvad, eriti peenelt viilutatud õhulised tooted, mis on müügil 200 g pakendites,” ütles Vari. Ta lisas: “Sellised tooted on populaarsed just Euroopas ja Skandinaavia maades, sest peenelt viilutatud õhulistel toodetel tuleb maitse paremini esile.” “Gurmaani valiku” sari täieneb praegu välja tulnud kuuele tootele lisaks tulevikus veelgi, lubas Vari, kuid ei olnud nõus tooteid täpsustama, sest soovis midagi jätta ka üllatuseks.

Viilusinkide tutvustamiseks algas möödunud nädala nelja-päeval kampaania “Rohkem maitset!”, mille käigus on Eesti suuremates kauplustes degustatsioonid ja jagatakse retseptilehti. Retseptid on koostanud Karl Friedrichi restorani peakokk Priit Toomits, kes on välja mõelnud lihtsaid võimalusi, kuidas viilutatud sinkidest kergeid eineid valmistada.