„AC Nielseni uuringu põhjal on viiner eelistatuim valmis lihatoode tarbijate hulgas ning moodustab 30% kogu roavalmistustoodete üldmahust,“ ütles Rakvere Lihakombinaadi turundusdirektor Liina Jaanson ettevõtete saadetud teates.

„Lapsed eelistavad koolilõunaks kana ja viinereid, seega oleme püüdnud oma koolitoidumenüüsid koostada lähtuvalt laste eelistustest ning tervisliku toitumise kehtestatud põhimõtetest,“ lausus Fazer Amica ostudirektor Peeter Roos.

Rakvere Lihakombinaat investeeris möödunud aastal 130 miljonit krooni uude viineritootmise seadmesse, mis toodab pea 12 000 tonni viinereid aastas. Uue liiniga suurendas Rakvere Lihakombinaat viinerite eksporti Lätti, Leetu, Venemaale ja Ukrainasse.

Rakvere Lihakombinaat omab ligikaudu 50% Eesti, 50% Läti ja 10% Leedu viineriturust ning on 30%-lise turuosaga lihatoodete turuliider.

TNS Emori lihaturu uuringu põhjal ostis 79% tarbijatest Rakvere tooteid, neist 41% eelistab igal ostukorral ainult Rakveret (Emor, Lihaturu uuring, veebruar 2009).

Rakvere Lihakombinaadis realiseeritakse 70% Eestimaa sigadest ning ligikaudu 50% veistest. Ettevõte, kus töötab ligi 900 inimest, on üks Virumaa suurimaid tööandjaid. Lisaks emaettevõttele AS Rakvere Lihakombinaat kuuluvad Baltimaade suurimasse lihatööstuskontserni veel lihakasvatusettevõte AS Ekseko, Rigas Miesnieks Lätis ja Klaipedos Maisto Mesos Produktai Leedus.