„See, et majad kus me elame või tööd teeme peavad targemaks saama on paratamatu. Kui maailmas on olemas teadmised ja tehnoloogiad siis loomulikult tuleb üritada võtta neist maksimum. Rakvere linavalitsuse kolimine selliselt ehitatud majja on lihtsalt vältimatu otsus," alustas linnapea.

Linnavalitsuse senine „pesa", mis enam kui paarisaja aasta eest linnavalitsejate tööruumideks osteti, oleks Juhkami sõnul oma senise rolli säilitamiseks vajanud oluliselt suuremat panustamist kui Tarka majja investeeritud sai. „Raha lugemise mõttes oli see kindlasti "tark otsus"."

„Vastvalminud majas on palju tarku lahendusi, mida teistele näidata aga kindlasti tulevad õige pea uued ja veel targemad hooned. Meil on nüüd teatav kogemus selles protsessis osalemisest. Kindlasti üritame seda teed edasi käia. Samas, kompetentsikeskuse rolli näeme enda jaoks palju laiemalt, kui vaid tarkade hoonete valdkond. Loodame selle kaudu käivitada väga erinevaid linnas elamisega seonduvaid projekte ja tegevusi. Need võivad olla seotud tänavavalgustuse, spordisaalide akustika või mis iganes probleemsete teemadega, millega oma igapäevaelus kokku puutume," rääkis linnapea.