Pärast äsja sõlmitud lepingut ühe lähiriigi alkoholitootjaga läheb ekspordiks juba 75 protsenti Rakvere tehase toodangust. "See tagab meile töö ja majandusliku stabiilsuse," ütles Antropov Virumaa Teatajale.

Eestis valmistatud piiritust kasutavad kõik siinsed alkoholitootjad peale Liviko ja soomlastele kuuluva Ofelia. Lisaks läheb Rakvere piiritus ka Prantsusmaale, Iisraeli ja Lätti.

Sel nädalal sõlmis Rakvere Piiritustehas lepingu 300.000 liitri toodangu müügiks ühte lähiriiki Euroopas. Selle koguse puhul on tegemist ühe kuu toodanguga, kuid see on alles esimene etapp.

Lisaks ekspordi osakaalu suurenemisele tekitab suuremat piiritusevajadust ka tehase omanikfirma Onistar algav koostöö maailma juhtiva alkoholimüüja Bacardiga Prantsusmaalt.

Bacardi valis Onistari välja just seetõttu, et talle kuuluvad ka siinsed piiritusetehased, sest neile on olulised traditsioonid ja kogemused ning seegi, et nende soovi kohaselt peaks uus viinamark olema ehe Eesti toode.

Bacardi kavatseb Onistaris uut viinamarki tootma hakata juba juulis ning paiskab selle USA turule septembris.

Äripäeva andmetel hakkas Bacardi Grupp otsima võimalusi viinatootmiseks kohe pärast Martini kaubamärgi omandamist viis aastat tagasi. Oli valida, kas osta kelleltki juba valmis kvaliteetviina kaubamärk või töötada ise uus kaubamärk välja. Valik langes viimase variandi kasuks.

Bacardi otsis seda võimalust kõikjalt maailmas, kuni silma jäi Onistar, sest sellele firmale kuuluvad Eesti mõlemad piiritusetehased, mis valmistavad toodangut eestimaisest viljast.