Delfi andmetel ulatus hinnatõus muuhulgas Selveri lihalettides, mille Saaremaa Lihakombinaat sel sügisel Rakvere Lihakombinaadilt endale haaras, erinevate toodete lõikes vähemalt kuni 34 protsendini.

"Alates neljandast novembrist olime sunnitud tõstma oma värske liha hindasid meie värske liha lettides üle Eesti. Tegime seda nii minimaalselt kui võimalik, ütles Saaremaa Lihatööstuse juhatuse liige Kristjan Leedo Delfile.

Käesolevast kevadest alates on sealiha tooraine nii Eestis kui ka mujal Euroopas oluliselt kallinenud. Hinnatõus ulatub umbes 15 protsendini.

"Lihaveiste tooraine hinnatõus on olnud oluliselt suurem, kuna türklased ostavad Eestist kokku suures koguses veiseid ning on tekkinud defitsiit," sõnas Leedo.

"Meie enda lihaveise kari ei taga täna kogu meie kombinaadi veiseliha vajadust ja peame varuma täna veiseid ka teistelt kasvatajatelt. Lisaks on sel aastal loomulikult kallinenud ka kõik muud sisendihinnad."

Oktoobri algul selgus, et Saarema Lihatööstus on viies Selveris, sealhulgas Kadaka Selveris hõivanud lahtise liha letid, mis varem kuulusid Rakvere Lihakombinaadile.

Kokku on Saaremaa Lihatööstusel 11 lihaletti üle Eesti, millest kuus asuvad erinevates Selverites. Leedo kinnitas, et hinnatõus ei olnud seotud paremate tingimustega, mis Saaremaa Lihatööstus võis Selverile pakkuda. "Oma koostööparteritega töötame juba mitu aastat pikaajaliste lepingutega ja see hinnatõusule mõju ei ole avaldanud. Loodame, et see jääb nii ka tulevikus," sõnas ta.

Ka euro pärast ei ole ettevõte kunagi hindu tõstnud. "Euro on Eestis juba ju pea aasta ja tarbija peaks sellega harjunud olema," ütles lihatööstuse juht.

Saaremaa Lahtööstust kontrollib AS Holostovi Kinnisvarahalduse kaudu ärimees Vjatšeslav Leedo.

Delfi hinnavaatlus Kadaka Selveris:

Kodune hakkliha (varasem hind 4.20) uus hind 4.49 eurot kilost. Hinnatõus 7%.
Veisehakkliha (5.29) 5.69 eurot, hinnatõus 5%
Veise böftsrooganov (6.69) 8.99 eurot, hinnatõus 34%
Seahakkliha (4.09) 4.29 eurot, hinnatõus 5%
Lihaveise antrekoot (9.95) 12.80 eurot, hinnatõus 29%