"Kui nüüd valitsus peab otsustama, et see eriplaneering lõpetatakse või muudetakse neid asjaolusid, selleks tuleb siis valmis olla," ütles Ratas ERR-i raadiouudistele.

"Nüüd kui kaks koalitsioonipartnerit, kellega me oleme koos otsustanud selle eriplaneeringu algatada, on otsustanud selle ümber vaadata, siis loomulikult olen ma selleks valmis ja eks selles osas peab siis tegema kabineti nõupidamise ja peale seda siis otsustama, mis need võimalused on," lausus Ratas.

"Selliseid suuri ja väga mahukaid investeeringuid saab teha juhul, kui lähtutakse säästva arengu põhimõttest ja see on see, et sotsiaalkeskkond, majanduskeskkond ja looduskeskkond selle ühisosa leiavad. Ma olen alati olnud seisukohal, et kui kohalik kogukond seda ei toeta, siis seda tehast sinna tulla ei saa," rõhutas peaminister.

Ratase sõnul saadaks eriplaneeringu lõpetamine signaali ettevõtjatele, et piisava avaliku arvamuse tõttu võib jätta asjaolud välja selgitamata ja eriplaneeringi lõpetada. "Sellel on loomulikult tulevikku vaadates seos. Ja see seos on see, et kui täna erasektor planeeringuid või eriplaneeringuid algatab, siis on küsimus selles, kas avalik võim ka tulevikus iga planeeringu võib lõpetada," märkis Ratas.