Kavas on toetada projekte, mille eesmärgiks on investeerida raudteepeatuste paremasse ühendamisse kohaliku bussi-, maantee- ning kergliiklusega. Sinna hulka kuulub kergliiklusteede, juurdepääsuteede, parklate ja bussipeatuste ehitamine või remont, infotahvlite paigaldamine ning vaksalihoone renoveerimine.

Majandus-ja Kommunikatsiooniministeeriumi transpordi asekantsleri Eero Pärgmäe sõnul on tänaseks renoveeritud rongiooteplatvormid ja paljud raudteelõigud ning kasutusele on võetud uued rongid. „Kuid ühendusteed muu kohaliku transpordiga on paljudes kohtades kehvas seisus, mistõttu ei ole inimestel mugav rongi oma igapäevasteks sõitudeks kasutada. Samuti ei ole paljudel juhtudel rongiliiklus ning bussiliiklus omavahel ühendatud. Nüüd on eesmärgiks muuta ühistranspordipeatuste ja muude oluliste sihtpunktide vahel liikumine inimestele kiiremaks ja mugavamaks," selgitas Pärgmäe.

Toetus on mõeldud kohalikele omavalitsustele, mida läbib raudtee. Toetuse määr on maksimaalselt 85 protsendi projekti maksumusest ja nõutud on omafinantseering minimaalselt 15 protsendi ulatuses. Enne toetuse taotlemist peavad kõik taotlejad olema läbinud planeeritavate projektidega eelnõustamise, millega on plaanis alustada detsembris.

Toetust rahastatakse Euroopa Liidu Ühtekuuluvusfondi 2014-2020 eelarveperioodi vahenditest 12,8 miljoni euro ulatuses ja taotlusi võtab vastu Keskkonna Investeeringute Keskus (KIK). Tegemist on avatud taotlusvooruga ja see avatakse 2015. aasta esimeses kvartalis.