Keskmine palk suurenes teises krvartalis nii esimese kvartali kui ka eelmise aasta sama kvartaliga võrreldes 76 euro võrra 976 euroni. Aastane kasv oli statistikaameti andmetel 8,5 protsenti.

Eamets tõi välja kaks konkreetset põhjust, miks palk teises kvartalis tõusis.

"Esiteks sisaldavad teise kvartali numbrid - eriti juuni numbrid - puhkusetasusid, mis ongi paljudes valdkondades natuke kõrgemad kui tavapärane kuupalk, sest nende sees on teataval määral ka igasugused ühekordsed preemiad ja lisatasud, mida inimene on aasta jooksul saanud," rääkis professor.

"Teiseks me näeme, et teatud valdkondades, mis on selgelt sessoonse iseloomuga (kalandus), olidki kõrgemad tasud, sest kala ei saa lihtsalt kogu aeg püüda."

Üheks käivete ja kasumite kasvatajaks oli Eametsa sõnul tänavune ilus suvi, mis mõjutas kindlasti näiteks turismi valdkonna tulemusi ja lubas seal natuke kõrgemat palka maksta.

Eametsa sõnul on keskmine palk samas suhteliselt väheinformatiivne. Objektiivse pildi saamiseks peaksime tema sõnul vaatama siiski erinevaid harusid, ametialasid ning palgajaotust nende sees.

"Kokkuvõttes olen ma sügavalt veendunud, et kolmanda kvartali palganumbrid räägivad hoopis teist keelt," lisas majandusprofessor.