Linnamäele kuuluv ehitusfirma Ecobai palkas kuu aega tagasi Ühispangast lahkunud juhatuse esimehe Mart Altvee poolesaja hektari suuruse rannakrundi arendamiseks.

Tegemist on Paljassaare põiktänaval asuva 48-hektarilise siseveekogudega liigendatud hoonestamata alaga, mille kasutusotstarvet pole omanik veel määranud.

“Olen alles teist päeva ametis ja alles hakkan uurima, kas seal tasub ära elamuehitus või mingi muu lahendus,” selgitas Altvee. “Tegemist on kümneaastase arendusprojektiga, võimalikud lahendused selguvad sügise jooksul.”

Altvee ei soovinud avaldada ka projekti arendamiseks eeldatavat plaanitavat summat.

Paljassaare sadamate ja puhastusjaama piirkonda peetakse Tallinna üheks kõige parema väljavaatega kinnisvaraprojektiks lähiaastatel. Mereäärne kesklinnalähedane asukoht on nii elamu kui ka tööstus- ja ärihoonete ehitamiseks väga hea, sest pakub lisaks headele kommunikatsioonidele ka merevaadet. Seni takistas piirkonna arengut Paljassaare sadama tegevus, sest mööda raudteed veeti sinna ohtlikke kaupu. Samuti vähendab piirkonna mainet Tallinna reoveepuhastusjaam. Kuid ekspertide hinnangul on reoveepuhasti keskkonnale ohutu ja isegi ei haise.

Edukas lobitöö

Linnamäed peetakse majanduse vallas Eesti üheks edukamaks lobitöötajaks, sest ravimiäri põhineb suures osas heal läbisaamisel poliitikute, arstide ja meditsiiniasutuste juhtidega.

Altvee lahkus SEB Ühispanga juhi kohalt pärast seda, kui rootslased allutasid panga kõikide osakondade juhtimise emapangale. Altvee kinnitas siis Äripäevale, et talle ei sobinud uus juhtimisskeem, mis tõi kaasa palju komandeeringuid ja otsustusvabaduse vähenemise.