Tehingu kohta tuli esimene uudis juba eile ja täna kinnitas Pfizer pressiteates, et ostab Medivationi. Šveitsi kontsern maksab Medivationi aktsia eest 81,5 dollarit, mis teeb kogu diili väärtuseks 14 miljardit.

Analüüsifirma Bernstein meenutas, et vaid mõni kuu tagasi kauples Medivationi aktsia 30 dollari lähedal ning nimetas pakkumist "heldeks". Ka analüüsifirma RBC sõnul maksab Pfizer ülearu ning kogu tehing on üllatav, arvestades Medivationi ravimikandidaatidega seotud riske.

Meedia teatel võitis Pfizer oma pakkumisega Medivationi juhtkonna korraldatud oksjoni Mercki, Astra Zeneca jt kontsernide ees. Et vähiravimite arendaja oli mitme kontserni sihikul, oli Pfizer sunnitud ka üle pakkuma, et tugevdada oma vähiravimite divisjoni, mis on viimastel aastatel konkurentidele turgu kaotanud.

Medivationi juba turul olevatest ravimitest on tuntuim eesnäärmevähi raviks kasutatav Xtandi, mille läbimüük USAs ülatab miljardit dollarit aastas. Medivationi portfellis on ka eksperimentaalne ravim Talazoparib, millest loodetakse abi rinnavähi, munasarjavähi jt ravil.