Laienenud kinnisvarateenuste grupp saab olema tööandjaks peaaegu 2000 inimesele Soomes, Eestis, Lätis, Leedus, Poolas ja Ukrainas, mis teeb sellest suurima kinnisvara maaklerfirma Kesk- ja Ida-Euroopas. Realia Group Oy prognoositav käive aastaks 2007 on 140 miljonit eurot, on kirjas Delfile saadetud teates.

Paul Oberschneider ise keskendub edaspidi just kinnisvara arendustegevusele. Oberschneideri arendusfirma Häuser-Oberschneider jätkab kaubanduskeskuste ehitamist Eestis, käivitades uue projekti Pärnus koos Vilniaus Prekybaga. Hetkel omab ja haldab tema firma nelja kaubanduskeskust Tallinnas: Norde Centrum kesklinnas, Lasnamäel Mustakivis kaks kaubanduskeskust suurentnike Rimi ja Prisma kauplustega ning Tammsaare Selver; samuti kuulub ettevõttele täiendavalt maad veel ühe keskuse jaoks Tallinnas tulevaseks arenduseks või suurema DIY tarbeks, mis käivitatakse 2008 aastal.

Arendusfirma Häuser-Oberschneider, koos partneriga Citigroup Property Investors, omandasid viimase 12 kuu jooksul 18 ha maad Vilniuses kuhu plaanitakse ehitada ligi 2000 korteriga korterelamu.

“Müügi ajastus tuleneb meie isiklikest huvidest, mitte turutingimustest”, ütleb Oberschneider. “Me oleme üles ehitanud suure firma ja meil on väga lojaalsed töötajad, ning ühinemine Realia Groupi ja nende finantsosanikega aitab äril laieneda muudele turgudele ning kasvada. Nemad suudavad seda kaugemale viia, kui meile praeguses etapis jõukohane oleks”.

Ober-Hausi tippjuhtkond jääb paigale ning neist saavad aktsionärid Realia Group Oy-s, mis kavatseb kasutada oma laienenud haaret, et saada suurimaks ja peamiseks kinnisvarateenuste pakkujaks kogu Skandinaavias ning Kesk- ja Ida-Euroopas.

Ober-Hausi kaubamärk jääb ilma muudatusteta kehtima kogu Kesk- ja Ida-Euroopas.

”Me näeme suurt potentsiaali tugevaks kasvuks neis riikides, mis hõlmab üle 100 miljoni inimese,” ütleb Risto Kyhälä, Realia Group Oy tegevdirektor. “Keskklassi segment muutub jõukamaks ja parandab kiiresti oma elustandardeid. See loob meie jaoks rohkem ärivõimalusi.”

Omandustehing võimaldab Realia Group Oy-l suunata oma suured kinnisvara alased kogemused ulatuslikku esinduste võrku, mille Ober-Haus on kogu Kesk-Euroopas välja ehitanud.

Peter Morris, Ober-Hausi tegevdirektor, liitub Realia Group Oy juhatusega, vastutades grupi rahvusvahelise äritegevuse eest.

Ober-Hausi asutas aastal 1994 Paul Oberschneider Tallinnas, Eestis. Tollal kuulus firmasse kolm töötajat, ning orgaaniliselt kasvades on sellest saanud üks juhtivaid kinnisvarateenuste ettevõtteid 35 esinduse ja üle 350 maakleriga, mis katab viit riiki — Eestit, Lätit, Leedut, Poolat ja Ukrainat. Firmat juhib Peter Morris.

Alates aastast 1993 on Oberschneider rajanud arvukalt ettevõtteid Baltimaades ja Poolas, olles üks esimesi kinnisvaraettevõtjaid, kes tõi siia väliskapitali ajal, mil need turud olid suhteliselt tundmatud. Oberschneider kasvatas kapitali sellistest organisatsioonidest, nagu Apollo Real Estate, Citibank, Grainger Plc, EBRD, IMF ning samuti eraväärtpaberifondide ja eraisikute toel. Oberschneider asutas ja ehitas üles Schlössle Hotel Groupi, luues esimese viietärnihotelli Tallinnas — Schlössle Hotelli, koos selle sõsarhotellidega The Grand Palace Riias ning St. Petersburg Hotell. Kett müüdi eelmisel aastal Hispaania hotelligrupile.

Kaks aastat tagasi ostsid Oberschneider ning investorite grupp Marlekori Tehase krundi. Oberschneideri saavutuseks on ka mitmete mainekate restoranide asutamine Tallinnas, nagu ka „Kuldne Notsu“, samuti Tallinna Jõuluturu algatamine, mida on viimasel viiel aastal Raekoja Platsil peetud.

2005 aastal ostis Oberschneider firma Ober-Haus Real Estate Advisors aktsiad välja Apollolt osaluse väljaostmise tehingus koos oma sõbra ja kolleegi Peter Morrise, mõnede firma tipptöötajate ja väikese investorite grupiga.

Realia Group Oy omanikeks on Sponsor Capital, Nordea Pank, Varma (Vastastikuse Pensionikindlustuse Firma) ning Finnish Industry Investment Ltd.