Kuigi suuremad laevafirmad ei ole teatanud tühistatud reisidest, siis probleeme võib tekkida mõningate teenuste toimimisega Soome sadamates.

„Tallinki ja Silja Line`i, kaasa arvatud Soome lipu all sõitvate laevade väljumisi, reise ega teenuseid pardal reedel Soomes toimuv hoiatusstreik mõjutada ei tohiks,“ ütles Tallinki kommunikatsioonijuht Luulea Lääne Ärilehele.

„Oleme olnud sel teemal pidevas ühenduses ka Soome Meremeeste Ametiühingutega. Mingil määral võib streik mõjutada treilerite laadimist Soome sadamates, seetõttu üritame seda kaubaveo planeerimises võimalikult arvesse võtta,“ lisas ta.

Kuna reedel on hoiatusstreigi tõttu Soomes tõsiselt häiritud ühistransport, siis soovitab Tallink planeerida reedel sadamasse jõudmiseks täiendavalt aega ning uurida täpsemalt liiklusmuudatuste kohta ühistranspordisüsteemis. Ühtlasi võib Helsingi kesklinnas olla demonstratsioonide tõttu suletud terveid tänavalõike, mis raskendab sadamasse jõudmist ka erasõidukijuhtidel.

Viking Line laevad liiklevad samuti tavapärase sõidugraafiku alusel. Samas juhitakse tähelepanu sellele, et vähendatud sadama meeskonna tõttu Helsingis võib esineda viivitust ilma sõidukita kaubakonteinerite puhul.

Ka Eckerö Line teatas klientidele, et reedeõhtune väljumine Helsingist toimub plaanipäraselt, kuid võimaluse korral palutakse printida välja broneeringu kinnitusega kaasas olevad laevalepääsukaardid, mis võimaldab sadamas liikuda otse laeva.

Linda Line ei ole samuti reedestest graafikumuudatustest teada andnud.

Ametiühingute poolt korraldatav meeleavaldus kutsutakse ellu protestimaks Soome valitsuse kärpekavade vastu.