BLRT gruppi kuuluva Refonda kevadises kokkuostukampaanias on metalli kokkuostu toojad teeninud üle miljoni krooni lisatasu.

Aprilli teisel poolel alanud kampaania käigus saab vanametalli kokkuostupunkti tooja lisaks hinnakirjajärgsele hinnale 200-500 krooni preemiaraha ühe toodud tonni kohta. Kokku on Refonda preemiaraha maksnud välja enam kui miljon krooni ning pool sellest summast on läinud eraisikutele, pool ettevõtetele.

Musta metalli ühe tonni tavahind kokkuostus on olnud kuni 3700 krooni, värvilistel metallidel aga on hind ulatunud kuni 80 000 kroonini.


“Meile tuuakse kõike, alates Nõukogude Liidu riigitegelaste bareljeefidest, vanade autode, külmkappide ning kasutult vedelevate vanade põllumajandusriistadeni,“ ütles Refonda juhatuse liige Viktor Sagal. “Kampaania eesmärk on tõsta inimeste teadlikkust. Väga paljud lihtsalt ei tea, et vanametalli on võimalik päris korraliku raha eest kokkuostu viia.”

Kampaania ajal on Refondasse metalli toodud ligikaudu kolmandiku võrra enam kui tavaliselt.
Refonda peamine tegevusala on musta ja värvilise metalli kokkuost, töötlemine ja müük. Vanametalli teenindusplatsid asuvad Tallinnas, Tartus, Rakveres, Pärnus, Türil, Kohtla-Järvel ja Võrus. Kogutud metall läheb ekspordiks.

BLRT Gruppi kuulub 65 tütarettevõtet Eestis, Lätis, Leedus, Ukrainas, Venemaal, Soomes ja Norras, pakkudes tööd kokku ligi neljale tuhandele inimesele.