"Rohkema hulga pensionifondide raha Eestisse jätmine eesmärgina on kindlasti õige. Selle aasta keskelt jõustus seadusmuudatus, millega suurenesid pensionifondidele piirmäärad näiteks nii kodumaisesse infrasse kui ka kinnisvarasse investeerimisel. Seatud sihtnumbrid pole veel kaugeltki täis. Esimene eesmärk peab olema pensionikogujate raha väärtuse kasvatamine - kui tootlust on võimalik rohkem teenida kuskil mujal, siis tuleb kindlasti eelistada seda kui keskpärast projekti Eestis," on Holmser veendunud.

"Sunduslikku ja riigi targal" juhtimistel pensionifondide raha ümbesuunamist Holsmer ei toeta. "Riikliku pensionifondi loomise idee parempoolselt erakonnalt nagu IRL on samaaegselt nii ootamatu kui huvitav. Eks siis nii rahandusminister kui sotsiaalkaitseminister saavad mõtte eeliseid täpsemalt selgitada," ironiseerib Holsmer.

Pensionifondide raha Eestisse investeerimist aitaks motiveerida pakkumise suurendamine. "Pean silmas riigile kuuluvate ettevõtete noteerimist. Valitsus arutab erinevate riigiettevõtete turule toomist - need sammud elavadavad kohalikku börsi kui ka kapitaliturgu laiemalt," usub reformierakondlane.

Praegu riigikogus arutatava investeerimisfondide seadusega vähenevad oluliselt pensionifondide vahetamise tasud ja loodavate fondide tagatissummad. "Uued pakkujad on juba turgu elavdanud ja senised pensionfondid on oma tootevalikut näiteks indeksfondide näol laiendanud. Suuremast on konkurentsisituatsioonist peaks lõpuks võitma iga pensionikoguja," loodab Holsmer.