„Elektrienergia kõrge hinna põhjuseks on viimastel aastatel tehtud väga suured investeeringud elektrienergia tootmisse ja ülekandevõrkudesse. Samuti on sisuliselt elektri hinna läbi toetatud taastuvenergia, ennekõike tuuleenergia, sektori arengut. Tulemuseks rida väga positiivseid arenguid: kasvanud on oluliselt Eesti sõltumatus importenergiast, suurenenud varustuskindlus ja väga kiire arengu on teinud taastuvenergiasektor. Miinuspoolele jääb Eesti ettevõtete madalam konkurentsivõime ja igati arusaadavalt on see suurem probleem energiaintensiivsete ettevõtete jaoks," rääkis Kivimägi.

Eelnevast tulenevalt leiab ta, et elektrienergia lõpphinna leevendamine energiaintensiivsete ettevõtete jaoks on põhjendatud. Seda kahte eesmärki silmas pidades: parandamaks Eesti ettevõtete konkurentsivõimet ja olemaks atraktiivsem sihtkoht välisinvesteeringute jaoks. See tähendaks uusi töökohti, täiendavat lisandväärtust ja maksutulu.

„Kindlasti ei saa aga suurtarbijate hinnaerisust kehtestada teistele, väikese ja keskmise suurusega ettevõtetele elektrienergia hinna tõstmise arvelt. Konkreetsed ettepanekud ja valikud on arutamiseks-otsustamiseks Vabariigi Valitsuse laual," ütles Kivimägi.

Loe Oviiri plaani kohta täpsemalt siit. Loost saad teada ka, mida arvab ideest kolmas koalitsioonipartner IRL.