Pärast Peeter Ernitsa sõnavõttu, mis hurjutas saalis istujaid, et riigikogu liikmed viidavad niisama aega, võttis sõna reformierakondlane Valdo Randpere.

„Aga mul on täiesti revolutsiooniline ettepanek, mis veel kord tõestab seda, et minu eelkõneleja siin, kes väitis, et me viidame aega, eksis sügavalt. Ma ei kavatse ainult aega viita, ma kavatsen teha ka tõsiselt hea ettepaneku, nagu ma ütlesin, revolutsioonilise ettepaneku. Praegu on need majanduslike huvide deklaratsioonid kättesaamatud suurele osale inimkonnast ja võib-olla nii peakski olema. Aga miks ei võiks nad olla kättesaadavad?" küsis Randpere.

Ta arvas, et need võiksid olla kättesaadavad kas või riigikogu teistele liikmetele. Sellisel juhul viiks riigikogu tema sõnul sisse sellise fenomeni nagu naabrivalve.

„Kuna mina arvan ennast teadvat siin üsna palju oma kolleegide tegelikest suhetest ja huvidest, siis ma võib-olla tõesti vaataksin kriitilise pilguga üle nende deklaratsioonid ja avastaksin mõne korruptsioonijuhtumi. No ma nüüd ei usu, et ma hakkan selles Arturiga võistlema, et ma sama kaliibri korruptsiooni suudaks tuvastada või avastada, aga midagi ikka."

Ta arvas, et on naljakas, et deklaratsioon täidetakse ning selle saab vajadusel kätte vaid ajakirjanik ja sedagi piiratud mahus. Ta tõi näiteks Soome, kus on suureks sündmuseks, kui poliitikute deklaratsioonid igal aastal avalikkuse ette tulevad.

„Nii et ma arvan, et selline väike muudatus, pisirevolutsioon kui soovite, võiks olla asjakohane, aga võib-olla ka mitte."

Siis puudutas mees teemaga haakuvat aspekti, mis tal ka südamel on. Nimelt osad riigikogu liikmed täidavad deklaratsiooni hoolega, teised mitte. Tema hinnangul peaks eeskujulikele täitjatele kaasnema mingi preemia.

„Kui ma nüüd ausalt ja palehigis täidan oma deklaratsiooni, mis see preemia siis on? Kui ma käin Selveri iseteeninduses ja maksan ausalt ja tehakse ostukontroll, siis ma saan ühe šokolaadi vähemalt. Siin ma täidan deklaratsiooni ausalt ära ja ma ei saa midagi. Siis ma vaatan, et ilmuvad artiklid mingist inimesest, röövlipealikust, kes ei täida. Ütleb, et unustasin, olin meeltesegaduses, meeleheites, sest naine jättis mu maha ja mis iganes. Midagi ei juhtu. Ja see tekitab minus küsimuse, et miks mina pean siis ausalt täitma. Mingi väike piits või präänik võib-olla oleks asjakohane."