Nii Haavel kui Umboja on Reformierakonna liikmed, viimane ka erakonna aukohtu esimees. Prokuratuuri kinnitusel on Umboja ja Haavel kriminaalasjas tunnistajad ning ainsana on hetkel kahtlustus esitatud Teet Sibritsale usalduse kuritarvitamist käsitleva paragrahvi järgi seoses ühe kinnisvaratehinguga, mis väidetavalt toimus ebaausalt ja kümme korda alla turuhinna. Kõik härrad said õhtul siiski politseist koju.

Tegu on keerulise aastatepikkuse kombinatsiooniga Jägala-Joa endise pioneerilaagri ümber, mille uurimisega ka "Pealtnägija" viimastel nädalatel tegeles, kuhu on segatud mitu staažikat vallategelast, sealhulgas pikaajaline vallavanem Taimi Saarma ja Veljo Haavel.

Kuna sündmused võtsid eile õhtul sellise äkilise pöörde, tuleme uudisega välja nüüd. Nii Umboja kui Haavel kinnitasid enne kriminaalasja algatamist "Pealtnägijale", et on süütud ja tegemist on poliitiliselt motiveeritud rünnakuga.

"Tegemist on kahetsusväärse juhtumiga, mille osas teen vallavanemana tõe võimalikult kiireks väljaselgitamiseks uurimisasutustega igakülgset koostööd," ütles Umboja täna Delfile. "Olen selles protsessis tunnistaja. Reformierakonnal ei ole antud juhtumiga mitte mingisugust seost."