"Eesti spordi järjepidevuse hoidmiseks on vaja luua stabiilne ja süsteemne rahastamine. Oli hea tõdeda, et riigikoguliikmed on sama meelt," ütles EOK president Neinar Seli, "arvan, et kõige optimaalsemaks lahenduseks stabiilse rahastussüsteemi loomiseks oleks julgustada kõiki riigiettevõtteid sporti ja kultuuri panustama."

Riigikogu rahanduskomisjoni esimees ning spordi- ja liikumisharrastuse toetusrühma liige Sven Sester arvab, et parima rahastusvõimaluse leidmiseks peaks ühe laua taga kokku saama kultuuriministeeriumi, riigikogu spordi- ja liikumisharrastuse toetusrühma ning EOK esindajad.

"Lihtsaid lahendusi, kuidas tagada spordi stabiilne rahastamine, ei ole. Ei saa pelgalt kabineti vaikuses otsustada, et iga riigiettevõte annab oma kasumist teatud protsendi spordi toetuseks, kui see ei ole ettevõtte ärieesmärkidega kooskõlas. Seni ei ole spordi rahastamise teemal riigi ja spordivaldkonna inimeste vahel selliseid avatud arutelusid toimunud ja see esimene ei jää kindlasti viimaseks, sest head lahendust veel ei ole," lausus Sester.

Lisaks arutati noortespordi treenerite töö väärtustamist. Kui õpetajatele on riigi poolt töötasu ette nähtud, siis treenerite puhul seda ei ole. Seetõttu valitseb olukord, kus ligi kolmveerand treeneritest saavad töötasu mujalt kui spordiklubist ning kümnendikul puudub ametlik töötasu sootuks. Seega puuduvad neil ka osaliselt või täielikult sotsiaalsed garantiid nii praegust ajahetke kui ka tulevikku ja näiteks pensioniiga silmas pidades.