Rehe sõnul tulevad pangad üldjuhul ka ise klientidele vastu ning pakuvad maksepuhkust ja kui siia juurde tuleb ka riik oma teatavate tugiprogrammidega, on asi ainult tervitatav, vahendas ERR Uudised „Terevisiooni“.
"See hoiab tasakaalu ja annab võimaluse peredel kontsentreeruda uue väärtuse loomisele," sõnas ta ja lisas, et see peaks tooma majandusse positiivse tõuke.
Rehe sõnul kasvas mullu nende laenude arv, mis on enam kui 60 päeva viivises, märkimisväärselt.
"Kui 2008. aasta alguses oli see tase 0,9 protsenti, siis aasta jooksul kasvas ta tasemele 2,3 protsenti. Rahaliselt on see 900 miljonit ehk umbes 1000 leibkonda, aasta lõpuks oli see kuskil 2,6 miljardit. Hinnanguliselt on see 3500 perekonda," märkis Rehe.
"Panga ja kliendi suhe eluasemelaenude puhul on väga pikaajaline. Probleemidega, mis laenuvõtjatel tekivad, tuleb elada ja neile tuleb vastu tulla," tõdes rehe ja lisas, et pankade huvi pole kodusid ära võtta, sest kinnisvaraga pole praeguses majandussituatsioonis midagi teha.

Rehe ütles arileht.ee-le et pank näeb riigipoolse initsiatiivina võimalust rakendada teatud maksehäire kriteeriumi ja/või leibkonna töötuse olemasolul laenu maksegarantii süsteemi rakendamist, mis võib olla rakendatud näiteks kuue- kuni kaheteistkuulisele perioodile ning laieneda kas laenu põhiosa maksetele või erandkorras ka täismakse garantiile nimetatud perioodil. Riigi agendina näeb Rehe KredExit.