See on aga murelikuks muutnud ühe Kuressaare linna elaniku, kes oma küsimustega Saarte Hääle toimetuse poole pöördus. Naise (nimi toimetusele teada) hinnangul on Roomassaare tee 2 kinnistu detailplaneeringu seletuskirjas mitmeid küsitavusi.

Detailplaneeringu keskkonnamõju eelhindamise läbi viinud OÜ Consultare leidis, et detailplaani puhul puudub vajadus keskkonnamõju hindamise algatamiseks, kuna detailplaneeringu elluviimisel ei kaasne olulist keskkonnamõju.

“Seletuskirja andmeil plaanitakse sinna rajada diiselgeneraator ja teatav müra sellega siiski tekib,” arvas naine. Lisaks on tema sõnul lahendamata küsimused, kuidas on täpselt lahendatud sealne sademevee juhtimine. “On öeldud, et seal kinnistul asub vana puurkaev, kuid 2002. aastal tehtud uuringu järgi ei sobi selle vesi olmeveeks, kuna on naftaga saastunud.” 

Linna keskkonnaspetsialist Karli Valt kinnitas, et linnavalitsus on uurinud taoliste rehvipurustustehaste tausta. “Linnapea Urve Tiiduse palvele tuli vastu Eesti suursaadik Hollandis Gita Kalmet, kes käis isiklikult sel esmaspäeval tutvumas ühe tehasega Belgias, Overpelti linna tööstuspiirkonnas,” rääkis Valt.

Kalmeti kinnitusel oli tehase territoorium puhas ja korras. “Mis puutub mürasse, siis suursaadiku sõnul oli näiteks generaatorit juba 10 meetri kauguselt väga vähe kuulda. Tsiteerin: “Ei olnud rohkem kuulda kui tavalist muruniitjat,”,” ütles Karli Valt.