"Ma olen mõelnud ja nüüd ka seoses selle kurva uudisega, et neid ettevõtjaid, kes oma parimas eas lahkuvad, on olnud teisigi - Andres Bergman, Rein Kaarepere... See näitab ka ettevõtja elu pingelisust ning see ei ole tervisele kõige ohutum elukutse," rääkis Kilk Delfile.

"Praegu on selline üleminekuperiood, kus Eesti ettevõtjad lahkuvad kas ärist või ärist ja elust korraga. Kahjuks. Ma ei taha sel teemal kalambuuritseda, vaid konstanteerin, et selline asi võib olla."

Uueks põlvkonnaks tema sõnul on lääne multinatsionaalsete korporatsioonidest pärit ettevõtete omanikud, kellest me mitte midagi ei tea, isegi mitte nime ega nägu. Kellest me teame ainult firma nime, aga kellele juba Eesti tööstused enamjaolt juba kuuluvad.

Kilk selgitas, et koos Tiit Veeberi ja teiste selle põlvkonna ettevõtjate lahkumisega kaob ka teatud ettevõtja tüüp.

"Ei ole selliseid ettevõtjaid nagu Tiit Veeber, kes käärib sealsamas trassi juures käised üles ning kes võib minna ükskõik millisel hetkel sinna mutreid pingutama, torul tihendit vahetama või mis iganes," sõnas ta.

Kilgi sõnul kaob ära ka metseenlus, mis asendub multinatsionaalsete firmade puhul sponsorlusega. "Selle asemel, et vahetada kiriku katus ära, kingitakse fanfaarihelide ja trummipõrina saatel 5000 eurot näiteks," tõi ta näite.

"Aga see, et kirik korda teha või kultuurimaja ehitada või tervet laulukoori või spordiseltsi üleval pidada kaob ära, kuna rahvusvahelised korporatsioonid ei hakka seda tegema. Küll aga nad võivad sponsorluse korras midagi toetada."