Seoses maksejõuetusse sattumisega ei ole Albatros Holding kandnud klientidelt saadud reisitasusid tegelikele reisikorraldajatele edasi ning nende klientide, kelle reisitasu on edasi kandmata, broneeringud on tühistatud, teatas tarbijakaitseamet.

Albatros Holdingu esindaja väitel on reisiettevõtjal pakettreisilepingust tulenevaid kohustusi üleval üksnes teiste reisiettevõtjate koostatud pakettreiside eest ning ise ta pakettreise koostanud ei ole.

Albatros Holdingul on 45 000 euro suurune tagatis, mis on seatud BTA Insurance Company SE Eesti filiaalis. Tagatise kasutamise üle otsustab vastavalt turismiseadusele tarbijakaitseamet.

Turismiseaduse paragrahvi 15 lõige 1 näeb ette, et tagatise kasutamise esmaeesmärk on reisijate reisilt tagasitoomine, reisitasu tagastamine tarbijale pakettreisi ärajäämise korral või hüvitise tasumine pakettreisi ärajäänud osa eest ning tarbijale tasu tagastamine lunastamata pakettreiside kinkekaartide eest.

Hea lugeja, kirjutage meile oma kogemustest nii Albatrosi, kui ka teiste reisifirmadega Eestis! Ülevaade oma kogemusest saatke aadressile rahvahaal@delfi.ee.