Ettevõte puhaskasum ulatus 218 000 euroni. Ettevõte teenindas 2011. aastal ligi 14 000 reisijat, mis on viis protsenti rohkem kui eelneval, 2010. aastal.

Soomes turuliidrina näeme enda positsiooni tugevnemist ka Eestis ning loodame, et just Tallinnast saab väga hea hüppelaud meie laienemiseks Lätti ja Leetu,” kommenteeris Eesti ettevõtte majandustulemusi Aurinkomatkat-Suntours OY juhatuse esimees Tuomo Meretniemi.

Eesti tšarterreisijate seas olid 2011. aastal Aurinko populaarsemateks sihtkohtadeks talvehooajal Tenerife ning Madeira ning suvehooajal Costa del Sol Hispaanias, Küpros ning Sitsiilia.

“Käesoleva aasta suvehooajal näeme suurt potentsiaali meie uuele Itaalia suunale Apuuliale ja Salento rannikule. Töö käib ka selle nimel, et järgmisel talvehooajal saaks otse Eestist Taisse lennata,” lisas Aurinko OÜ tegevjuht Cinzia Siig. Tema sõnul on suvehooaja ettemüük olnud hea ning aasta esimene kvartal oli mullusega võrreldes parem.

Tänavu jaanuaris võttis Eesti vanim reisikorraldaja travel">Horizon Travel kasutusele emafirma, Soome suurima reisikorraldaja Aurinko, kaubamärgi ning laiendas tooteportfelli, suurendades sihtkohtade arvu ning tuues Eestisse Soome turu tooted.

“Eesti reisijad võtsid kaubamärgi vahetuse väga hästi vastu. Rahvusvahelisse kontserni kuulumine annab kliendile kindlust, mida viimastel aastatel kippus Eesti turismiturul nappima. Hüppeliselt on suurenenud ka reiside müük algusega Helsingist,” lisas Siig.

Aurinko kasutab ühtset kaubamärki kõikides tegutsemisriikides: Soomes, Eestis ja Venemaal. Pikemas perspektiivis plaanib Aurinko laieneda lisaks Baltimaadele ka teistesse Skandinaavia riikidesse.

2001. aastal tegevust alustanud Horizon Travel, nüüd Aurinko, on tänaseks Eesti üks suurimaid puhkusereisi korraldajaid. Eestis moodustab Aurinko turuosa 20 protsenti. Aurinko OÜ omanikuks on Soome vanim ning suurim reisikorraldaja Aurinkomatkat-Suntours OY, mis omakorda kuulub lennufirma Finnair gruppi.

Aurinko pakub 150 erinevat sihtkohta 35 riigis.