Siig töötab Aurinko tegevjuhina alates 2001. aastast, mil oli üks tollase Horizon Traveli asutajatest. 2006. aastal ostis Finnairi gruppi kuuluv Soome reisikorraldaja Aurinkomatkat ettevõttes enamusosaluse ja tänavu veebruaris võttis Horizon Travel kasutusele emafirma kaubamärgi Aurinko.

“Tegemist on pikalt planeeritud sammuga, millele eelnes minu viimase osaluse müük eelmisel aastal Finnairi grupile ja emafirma Aurinko kaubamärgi kasutuselevõtt tänavu kevadel. Jätkan kuni uue tegevjuhi leidmiseni praeguses ametis ja aitan uuel inimesel juhtimise tõrgeteta üle võtta. Kokkuleppel omanikega toimub teatepulga üleandmine hiljemalt novembris, võimalusel varem,” ütles Siig ettevõtte teates.

“Ühelt poolt on kindlasti kahju lahkuda, olles näinud Aurinko tõusu nullist kõige tugevama taustaga reisikorraldajaks Eesti turul. Teisalt olen sama ettevõtte juhtimisega tegelenud üle 11 aasta ja tunnen, et see töö on end minu jaoks ammendunud ning vajan uusi väljakutseid. Jätkan ettevõtjana, kuid annan endast parima ka EASi ning Tallinna Lennujaama nõukogus,“ märkis Siig.

Käesoleva aasta märtsis valis Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) nõukogu uueks nõukogu esimeheks Cinzia Siigi.

2001. aastal tegevust alustanud Aurinko on umbes 20protsendilise turuosaga Eesti üks suurimaid puhkusereisi korraldajaid. 2011. aastal oli Aurinko müügitulu Eestis 9,1 miljonit eurot, suurenedes aastaga viiendiku.

Ettevõte puhaskasum ulatus 218 000 euroni. Ettevõte teenindas samal ajal ligi 14 000 reisijat. Eesti tšarterreisijate seas on Aurinko populaarsemateks sihtkohtadeks talvehooajal Tenerife ning Madeira ning suvehooajal Costa del Sol Hispaanias, Küpros ning erinevad Itaalia piirkonnad.