Käesolevaks aastaks prognoosib reisikorraldaja ligi 20 protsendilist kasvu, ütles Novatoursi tegevjuht ja juhatuse liige Andree Uustal firma saadetud teates.

„Vaatamata üldisele reisijate arvu kahanemisele tšarterturismi sektoris, suutsime parandada müüginumbreid ja lõpetada aasta kasumiga,“ lisas Uustal.

Kindlasti aitasid positiivsetele tulemustele kaasa ka turu korrastumine ja nõrgemate reisikorraldajate lahkumine,“ selgitas Uustal.

Uustali hinnangul ei olnud 2011. aasta reisikorraldajatele sugugi kerge ning seda enam on mullusel kasumil lisaväärust.

Aasta alguses mõjutas tugevasti turgu Egiptuse revolutsioon, millega tõmmati ajutiselt kriips peale aasta populaarsemale sihtkohale. Egiptuse arvelt võitis populaarsust hinnaklassilt veidi kallim talvesihtkoht - Tenerife. Aasta kokkuvõttes võttis Egiptuselt populaarseima sihtkoha tiitli Türgi, selgitas Uustal.

Novatoursi hinnangul on kliendid hakanud rohkem hindama teenusepakkuja stabiilsust, usaldusväärsust ja kogemust ning reisikorraldajad on muutunud paindlikumateks ning uurivad senisest põhjalikumalt erinevate reisijate sihtrühmade vajadusi ja eelistusi.

Reisihuvilised eelistavad üha rohkem keskmise või kõrgema kategooria hotelle ning kasvamas on klientide hulk, kes broneerivad reisi varakult ette.

Käesoleva aasta lõpuks prognoosib Novatoursi käibekasvuks 20 protsenti. Juuli alguses avab Novatours juba ka talvehooaja sihtkohtade müügi. Reisimenüüsse lisandub ka uus sihtkoht. Samas jäävad alles kõik eelnevatel aastatel kavas olnud populaarsemad sihtkohad.