Ober-Haus Kinnisvara juhatuse esimees Paul Oberschneider pani teisipäeval koos Merko Ehituse esindajatega Lootsi ja Ahtri tänava ristmiku juurde kerkivale kaubanduskeskusele nurgakivi, keskuse valmimistähtaeg on 1. oktoober.

ASi Ober-Haus esindaja Tarmo Kalviste ütles ETAle, et ühekorruselises kaubanduskeskuses on kauplemispinda kokku 10.700 ruutmeetrit, millest 3400 ruutmeetrit haarab toidukaupade kauplus Citymarket.

Müügipindadele tulevad kava kohaselt veel Viva Elektroonika, Novalux, Hesburger, Instrumentarium, Rohupood, rõivamüüja A & G ning ilmselt ka spordikaupade pood. Lisaks sellele avatakse pesumaja, foto- ja lilleosakond.

Ober-Haus sai Tallinna linnalt alale hoonestusõiguse 50 aastaks. Ehituse maksumus on 98 miljonit krooni, objekt kokku läheb maksma üle 112 miljoni krooni.

Kaubanduskeskuse projekti on teinud Eesti ja Inglise arhitektid. Varem on osa Tallinna arhitekte projekti selle vähese kunstipärasuse tõttu kritiseerinud.

Ka AS Tallinna Sadam on oma investeeringutega lubanud muuta reisisadama piirkonda nii turistidele kui linnakodanikele atraktiivsemaks.

21. veebruaril peaks ka Pärnus Papiniidu tänaval avama uksed Citymarket, mis on Soome hulgikaubanduskontsernil Kesko esimene selle kaubamärgiga pood Eestis. Keskole kuulub ka Säästumarketi poekett. Kui Säästumarket pakub odavamate hindadega tuhat erinevat nimetust kaupu, siis Citymarket 10.000 nimetust.