S&P reiting AA- on reitinguagentuuride kõrgeim hinnang Eestile. Riigireiting näitab agentuuri hinnangut valitsuse võimele riigi võetud võlakohustusi tulevikus täita. Eesti reitingut toetavad S&P teatel riigi tugevad institutsioonid ja kuulumine eurotsooni.

Stabiilne väljavaade näitab agentuuri ootusi Eesti tugeva majanduskasvu jätkumisele ja agentuur prognoosib Eestile järgnevatel aastatel üksnes marginaalset eelarvedefitsiiti.

Väikese avatud majandusena lõikab Eesti kasu paranenud majanduskonjunktuurist, kuna Eesti peamistel eksporditurgudel on nõudlus tugev, eriti Soomes ja Rootsis.

Eelmise aasta kõrge majanduskasv viitab oluliselt kasvanud investeeringutele. Mullust kasvu toetas ehitussektor, kus avanesid uue perioodi EL-i struktuurivahendid. Kasvu ehitussektoris ei pea agentuur siiski eriliseks ohumärgiks, kuna erinevalt kriisieelsetest aastatest on oodata kasvu aeglustumist.

Agentuuri hinnangul toetavad järgmistel aastatel jätkuvad põlevkivitööstuse moderniseerimise ning Baltikumi ja Poola vaheliste raudteeühenduste parandamise investeeringud jätkusuutlikku majanduskasvu.

S&P ootab, et investeeringud kasvavad järgnevatel aastatel veidi enam kui 5 protsenti aastas. Eesti ettevõtetel on piisavalt vahendeid, et teha täiendavaid investeeringuid tootlikkuse kasvatamiseks, mis omakorda aitaksid kaasa majanduskasvule.

Eesti konkurentsivõimele ja pikaajalistele majandusarengutele on jätkuvalt piiranguks tööjõupuudus. See võib tähendada, et ka järgnevatel aastatel palgakasv ületab tootlikkuse kasvu. Halvimal juhul võib see viia ülekuumenemise ja teiste majanduslike tasakaalustamatusteni.

Eesti välisvõlg väheneb ja säästude tase on kogu majanduses kõrgel. Seega ootab agentuur investeeringute liikumist Eestist väljapoole, arvestades kodusel kapitaliturul piisavate investeerimisvõimaluste vähesust.