S&P reiting AA- on reitinguagentuuride kõrgeim hinnang Eestile. Riigireiting näitab agentuuri hinnangut valitsuse võimele riigi võetud võlakohustusi tulevikus täita.

Eesti reitingut toetavad S&P teatel riigi tugevad institutsioonid, liikmelisus Euroopa Liidus, Eesti majanduse paindlikkus ja tugev riigi rahandus.

S&P hinnangul kiireneb Eesti majanduskasv aastatel 2017–2019 keskmiselt 2,5 protsendile. Kasvu toetavad reaalpalga tõus ning ekspordipartnerite Soome ja Venemaa kasvanud nõudlus. Samuti aitavad majanduskasvule kaasa avaliku sektori suurenevad investeeringud ja energiatootmise taastumine, mis puudutab Eesti põlevkivitööstust.

Agentuuri hinnangul parandavad avaliku sektori suurenenud investeeringud Eesti majanduse kasvuvõimet, liites muu hulgas Eesti majandust tihedamalt naabritest kaubanduspartneritega, eriti Soomega. S&P tõstab investeeringute hulgas esile põlevkivitööstuse moderniseerimist ja kavandatud raudteede ehitust ja uuendamist.

Eesti valitsuse reservid moodustavad praegu 10 protsenti sisemajanduse koguproduktist (SKP) ning S&P hinnangul jääb valitsus ka edaspidi netolaenuandjaks, nii et reservid ületavad laenukohustusi.