Kasvu edasiseks kindlustamiseks on ettevõtte nõukogu otsustanud investeerida seadmetesse 2012. aasta esimesel poolaastal miljon eurot. Investeeringud on suunatud eelkõige mööbliplaadi kvaliteedi parandamisse ning lisandväärtusega toodete tootmisvõimsuste kasvatamisse, teatas Repo Vabrik.

Uus Pallmanni seitsmetonnise tunnitootlikkusega veski ja uus Eestis projekteeritud ja valmistatud trummelkuivati paigaldatakse märtsi algul mõnepäevase plaanilise seisaku jooksul. Lihvmasin paigaldatakse suvise kollektiivpuhkuse ajal ning hakkab mõju avaldama alates augustist.
Nende investeeringute tulemusel paraneb eelkõige mööbliplaadi pinna kvaliteet.

"Esmatähtis on parandada plaadi pinnakvaliteeti, muuta plaat kaasaegsete kõrgtootlike seadmetega paremini töödeldavaks, vähendada mööblitootjate kadusid. Investeeringud annavad kvaliteedi osas märgatava efekti, mis võimaldab meil laiendada koostööd nõudlike Eesti, Soome ja Rootsi mööblitootjatega," sõnas Repo juhatuse liige Tiit Kolk

Praegu paigaldatakse uut Homagi põrandaplaadi tootmise liini. Uue liini käivitus toimub juba jaanuari lõpul, täisvõimsusega hakkab liin tööle märtsis.

"Samuti on mul hea meel, et suutsime vaid kolme kuuga osta, paigaldada ja vasrti ka käiku lasta suure tootlikkusega põrandaplaadiliini, mis võimaldab meil laiendada suurendatud kandevõimega P6 tüüpi põrandaplaadi eksporti ja täita põrandaplaadi tühimik koduturul." ütles Repo juhatuse liige Tiit Kolk.