“Inimlikus plaanis pean maksureformi äärmiselt kahtlaseks asjaks, kui ei suudeta pakkuda ühiskonnale nii vajalikke investeeringuid,” ütles Kork Eesti Päevalehele.

Arstide liidu presidendi ja Riigikogu liikme hinnangul annaks reformi ärajätmine või edasilükkamine võimaluse tervishoiu lisarahastamiseks. “See on üks alternatiive,” lausus ta.

Korgi sõnul on esialgu tegu tema isikliku seisukohaga. “Res Publica fraktsioon arutab eelarvet järgmisel nädalal,” lootis ta Riigikogu sekkumisele.

Kork on süüdistanud Res Publica aseesimehe Taavi Veskimägi juhitud rahandusministeeriumi soovimatuses lahendada tervishoiuprobleeme. “Ma ei ründa ministeeriumi. Mina ja meie fraktsiooni sotsiaalala inimesed oleme mures, sest eelarve ei arvesta ühtegi koalitsioonileppe kolmest tervishoiualasest lubadusest,” selgitas Kork.

Jaanuaris jõustuva reformi tagasipööramine on vähemalt teoreetiliselt võimalik, sest parlamendis on ootel sotsiaal-demokraatide eelnõu, mis jätab 26-protsendilise tulumaksu alles, kuid tõstab maksuvaba määra.