Riigi Infosüsteemi Ameti kommunikatsioonijuhi Helen Uldrichi sõnul on tuvastatud, et rünnaku ohvriks langes ka kolmas Eestis tegutsev firma. "Saame hetkel öelda ainult nii palju, et tegemist on rahvusvahelise firmaga, mille filiaal asub Eestis," täpsustas ta.

Poola börsifirma tütarettevõte Inter Cars Eesti OÜ avas 2016. aastal Mustamäel 1000-ruutmeetrine lao ja esinduse.Esinduse juhi Rain Luige sõnul tabas küberrünnak esindust teisipäeval kella 14 ja 15 vahel ning võttis maha kõik arvutisüsteemid. Rünnak sai alguse Poolas asuvast emafirma arvutisüsteemist. "Olekord ei ole siiani taastunud ja meie esindus on hetkel suletud," ütles ta.

Ettevõte pakub peamiselt erinevate sõidukite remondi ja hooldusteenusega tegelevatele ettevõtetele varuosi ja tarvikuid.

Teisipäeval tabas maailma järjekordne küberrünnakute laine, nakatusid paljude suurettevõtete ja valitsuste arvutisüsteemid. Suurimatest ettevõtetest on rünnaku alla sattunud näiteks Ukraina keskpank ja Ukraina Oschadbank, Kiievi energiafirma Kyivenergo, Kiievi Borõspili lennujaam, Venemaa naftafirmad Rosneft ja Evraz.

Eestis nakatus pahavaraga tööstuskontserni Saint-Gobaini Eesti filiaalid. Ehituse ABC sulges eile oma kauplused ning Saint-Gobaini Glassolutions’i Baltiklaasi tehaste arvutid Mäos ja Tartus said samuti kannatada. „Rünnak toimus teisipäeva pärastlõunal kella 14 ja 15 vahel,” rääkis ettevõtte juhatuse esimees Andi Kasak. Selleks et andmeid kaitsta, võttis kontsern ühendusvõrgu lahti ja seetõttu oli sideühendus sarnaselt Ehituse ABC-ga häiritud.